BBB - Bewustzijn

Bewustzijn

Gedrag als belangrijke pijler bij informatiebeveiliging

BIC Building Blocks is een set documenten die corporaties kunnen ondersteunen bij de praktische implementatie van de BIC. Denk aan documenten zoals sjablonen, voorbeelden, uitwerkingen en best-practices.

Het beveiligingen van informatie binnen een organisatie is voor een deel technisch en organisatorisch in te regelen, maar valt of staat met het gedrag van haar medewerkers. Daarom is het van groot belang om medewerkers bewust om te laten gaan met de informatie die zij dagelijks gebruiken. Elke corporatie heeft andere regels en daarom is het belangrijk dat deze regels helder worden uitgelegd zodat medewerkers leren hoe zij informatieveilig kunnen werken. Dit is geen eenmalige exercitie, maar een programma dat geregeld aandacht behoeft. Een communicatieplan hoeft niet ingewikkeld te zijn en er zijn veel middelen op de markt die het plan kunnen ondersteunen en kleuren. 

Welke producten leveren we op:

– Een whitepaper over bewustzijn;

– Een overzicht van awareness producten.

Wat houden de producten in?

Een whitepaper over bewustzijn

In de whitepaper besteden we aandacht aan de verschillende fases van bewustwording en welk type communicatiemiddel u per fase zou kunnen inzetten.

Een overzicht van awareness producten

In dit overzicht ziet u welke producten er gebruikt kunnen worden om het bewustzijnsniveau van uw medewerkers te vergroten.

Overige Building Blocks

Beleid & Strategie

Risico's & Impact

Implementeren & Bijsturen

Controle & Audit

Incidenten & Calamiteiten

Mail ons